ShapeUp magazines
Solo Frida

I’m back

IMG_2519 Personligt

Är det någon som fortfarande tittar in här? Hoppas det, för jag är tillbaka nu. Den senaste veckan har jag varit tvungen att lägga allt annat åt sidan för att lämna ShapeUp till tryck. Det hör ju inte till vanligheterna att jag bara försvinner så här, men jag har liksom inte ens ätit en ordentlig middag eller varit i stallet sen i söndags. Två saker jag inte gärna prioriterar bort i vanliga fall.
Hur som helst, nu är tidningen klar. Vi blev sena på grund av omständigheter jag tyvärr inte kunnat påverka, men jag är trots allt supernöjd med det här numret. Annonsförsäljningen är all time high vilket känns så himla roligt, och nu hoppas jag såklart att alla läsare kommer gilla mitt första nummer. Det är självklart absolut viktigast. Jag vill göra en tidning som sticker ut, som är varm, rolig och utan en massa pekpinnar. Det är en tidning som jag själv skulle vilja läsa. Jag älskar verkligen varumärket ShapeUp! Så, inatt trycktes mitt första nummer.
IMG_2920-2
Fotade av skärmen, ett litet smakprov… Idag har jag varit hemma och bara vilat. Jag behöver vara för mig själv och ta det lugnt efter sådana här intensiva perioder. Tänkte gå till gymmet en sväng, men kände inte för att vara inomhus, så jag sprang faktiskt en runda utomhus. Vilken skillnad det var. Så mycket mer kraft i benen nu, trots att jag de senaste två veckorna knappt kunnat träna alls. Skön känsla! Eller var det kanske på grund av att jag sprang i ett par riktiga löparskor?
Nu väntar en helg där jag både ska hinna vara social och ge min häst all den uppmärksamhet och kärlek han förtjänar. Bäst jag går och lägger mig redan nu, med min BFF Netflix. Hoppas ni mår fint och att ni får en skön helg. xx

Med Lacoste i Paris

IMG_2701 Personligt

IMG_2716

IMG_2782

IMG_2818

IMG_2704

IMG_27201

IMG_2774

IMG_2703Paris-resan med Lacoste var helt fantastisk, två fullpackade dagar med parfymer, kläder, modehistoria och mat. I en tennishall (en komplett art deco-dröm, byggd på 1920-talet) där Lacoste-grundaren René Lacoste himself höll till på sin tid, fick vi lyssna till historien om honom och märket, och även om kvinnorna bakom allt. I omklädningsrummet hängde hans fina, vita kavaj (se bild ovan) och hans tennisracket. Här spelas det fortfarande tennis, Tennis de la Cavalerie är numera en superexklusiv medlemsklubb.IMG_2756På kvällen åt vi middag medan vi fick en presentation av de nya dofterna, L 12 12 Pour Elle. Vi satt runt ett bord klätt med en duk i plisserat tyg, inspirerat av Lacostes klassiska tenniskjolar. Blomsterarrangemanget skiftade från grönt, via vitt, till rosa – som de tre doftnyheterna (Natural, Elegant och Sparkling). IMG_2845Dagen därpå var det dags för doftworkshop. Var och en av de tre parfymerna hade en egen station där snittar, drycker och bakverk serverades, inspirerade av respektive doft. Allt smakade helt ljuvligt, vissa smaker var så där fascinerande som de kan vara när man äter på en riktigt bra restaurang, ni vet. Det godaste? En gyllene jasminsmakande macaron (på bilden ovan). Och jag som egentligen inte är ett fan vare sig av workshops eller macarons i praktiken… Men det här var något alldeles speciellt, både workshopen och jasminmacaronen. Vi hann även besöka Lacostes showroom och kolla alla snygga kläder där, de är ju så rätt i tiden och s/s-kollektionen är verkligen fin.

IMG_2841Innan det var dags att ta planet hann jag med en härlig brasserielunch på en uteservering tillsammans med mitt resesälskap Joelina från Scandinavian Cosmetics. Sedan flög jag tillbaka till Stockholm och hon till Köpenhamn. Om jag ville stanna kvar i Paris? Ja!IMG_2761Här är de tre nya dofterna: Natural, Elegant och Sparkling. En för varje smak. Jag tycker inte om att kategorisera så där enkelspårigt, typ ”Hon är naturlig” eller ”Hon är romantisk”, som parfymvärlden gärna vill att vi ska för att tydliggöra ett koncept. Vi är nog en mix av allt, de flesta av oss. Ibland elegant, ibland sparkling, naturlig, ja, det också. Men, med det sagt tycker jag om idén att tillskriva dofter olika egenskaper och de här tre lever upp till sina namn. Var och en på sitt härliga sätt. Jag gillar den gröna, Natural, som har en skön kokosdoft, men har börjat använda Elegant också och gillar den mycket. Tror definitivt att Sparkling blir en försäljningssuccé, men den är trots allt lite för rosa, fluffig och sweet för min smak. Har du testat någon av parfymerna?

 

From Paris with love

På väg till Paris

image Personligt

Kan inte riktigt förstå att jag åker till min absoluta favoritstad imorgon. Paris. Sedan jag bodde där har jag undvikit att åka tillbaka under alla år, förutom vid tre tillfällen (när jag tömde min lägenhet och två korta jobbresor). Det har känts lite för jobbigt att jag inte längre bor där, och att jag inte har möjlighet att göra det. Vill inte bli påmind om något som är över och förbi liksom. Men så kan man ju inte tänka, eller hur? Jag älskar ju Paris! Nu åker jag dit med Lacoste, och i morgon kväll ska jag gå på ett event för de härliga L.12 12 Pour Elle-dofterna. Dresscoden är casual french chic, vilket känns som min grej. Följ mig på Insta, karin_nordin och tidningenshapeup. Xx

Le weekend

image Personligt

Hoppas ni haft en skön helg. Det har jag. Som nog alla förstått är det väldigt mycket att göra jobbmässigt just nu, och jag kände mig ganska trött i huvudet i fredags. Då finns det inget bättre och nyttigare (för mig) än att vara i stallet, ta promenader och rida ut i skogen. Så himla härligt och precis vad jag gjort både lördag och söndag.
image
Den här utsikten alltså. Två spetsade öron, en perfekt ridväg med sviktande underlag och en häst som bara väntar på att få sätta fart. Lycka!
image
Har även gått på barnkalas och ätit prinsesstårta. (Världens kanske godaste tårta?). Någon träning utöver ridturer och promenader har det inte blivit och jag längtar faktiskt efter ett riktigt hårt pass på gymmet, men det blir nog tidigast på onsdag kväll. Innan dess ska jag hinna jobba massor (börjar fundera på att skriva en lista över allt som inte måste göras NU, en not to do-list, som ett komplement till den långa to do-listan) och även åka till Paris för ett event. Bloggen följer självklart med! Xx