ShapeUp magazines
Solo Frida

Med Lacoste i Paris

IMG_2701 Personligt

IMG_2716

IMG_2782

IMG_2818

IMG_2704

IMG_27201

IMG_2774

IMG_2703Paris-resan med Lacoste var helt fantastisk, två fullpackade dagar med parfymer, kläder, modehistoria och mat. I en tennishall (en komplett art deco-dröm, byggd på 1920-talet) där Lacoste-grundaren René Lacoste himself höll till på sin tid, fick vi lyssna till historien om honom och märket, och även om kvinnorna bakom allt. I omklädningsrummet hängde hans fina, vita kavaj (se bild ovan) och hans tennisracket. Här spelas det fortfarande tennis, Tennis de la Cavalerie är numera en superexklusiv medlemsklubb.IMG_2756På kvällen åt vi middag medan vi fick en presentation av de nya dofterna, L 12 12 Pour Elle. Vi satt runt ett bord klätt med en duk i plisserat tyg, inspirerat av Lacostes klassiska tenniskjolar. Blomsterarrangemanget skiftade från grönt, via vitt, till rosa – som de tre doftnyheterna (Natural, Elegant och Sparkling). IMG_2845Dagen därpå var det dags för doftworkshop. Var och en av de tre parfymerna hade en egen station där snittar, drycker och bakverk serverades, inspirerade av respektive doft. Allt smakade helt ljuvligt, vissa smaker var så där fascinerande som de kan vara när man äter på en riktigt bra restaurang, ni vet. Det godaste? En gyllene jasminsmakande macaron (på bilden ovan). Och jag som egentligen inte är ett fan vare sig av workshops eller macarons i praktiken… Men det här var något alldeles speciellt, både workshopen och jasminmacaronen. Vi hann även besöka Lacostes showroom och kolla alla snygga kläder där, de är ju så rätt i tiden och s/s-kollektionen är verkligen fin.

IMG_2841Innan det var dags att ta planet hann jag med en härlig brasserielunch på en uteservering tillsammans med mitt resesälskap Joelina från Scandinavian Cosmetics. Sedan flög jag tillbaka till Stockholm och hon till Köpenhamn. Om jag ville stanna kvar i Paris? Ja!IMG_2761Här är de tre nya dofterna: Natural, Elegant och Sparkling. En för varje smak. Jag tycker inte om att kategorisera så där enkelspårigt, typ ”Hon är naturlig” eller ”Hon är romantisk”, som parfymvärlden gärna vill att vi ska för att tydliggöra ett koncept. Vi är nog en mix av allt, de flesta av oss. Ibland elegant, ibland sparkling, naturlig, ja, det också. Men, med det sagt tycker jag om idén att tillskriva dofter olika egenskaper och de här tre lever upp till sina namn. Var och en på sitt härliga sätt. Jag gillar den gröna, Natural, som har en skön kokosdoft, men har börjat använda Elegant också och gillar den mycket. Tror definitivt att Sparkling blir en försäljningssuccé, men den är trots allt lite för rosa, fluffig och sweet för min smak. Har du testat någon av parfymerna?

 

From Paris with love

På väg till Paris

image Personligt

Kan inte riktigt förstå att jag åker till min absoluta favoritstad imorgon. Paris. Sedan jag bodde där har jag undvikit att åka tillbaka under alla år, förutom vid tre tillfällen (när jag tömde min lägenhet och två korta jobbresor). Det har känts lite för jobbigt att jag inte längre bor där, och att jag inte har möjlighet att göra det. Vill inte bli påmind om något som är över och förbi liksom. Men så kan man ju inte tänka, eller hur? Jag älskar ju Paris! Nu åker jag dit med Lacoste, och i morgon kväll ska jag gå på ett event för de härliga L.12 12 Pour Elle-dofterna. Dresscoden är casual french chic, vilket känns som min grej. Följ mig på Insta, karin_nordin och tidningenshapeup. Xx

Le weekend

image Personligt

Hoppas ni haft en skön helg. Det har jag. Som nog alla förstått är det väldigt mycket att göra jobbmässigt just nu, och jag kände mig ganska trött i huvudet i fredags. Då finns det inget bättre och nyttigare (för mig) än att vara i stallet, ta promenader och rida ut i skogen. Så himla härligt och precis vad jag gjort både lördag och söndag.
image
Den här utsikten alltså. Två spetsade öron, en perfekt ridväg med sviktande underlag och en häst som bara väntar på att få sätta fart. Lycka!
image
Har även gått på barnkalas och ätit prinsesstårta. (Världens kanske godaste tårta?). Någon träning utöver ridturer och promenader har det inte blivit och jag längtar faktiskt efter ett riktigt hårt pass på gymmet, men det blir nog tidigast på onsdag kväll. Innan dess ska jag hinna jobba massor (börjar fundera på att skriva en lista över allt som inte måste göras NU, en not to do-list, som ett komplement till den långa to do-listan) och även åka till Paris för ett event. Bloggen följer självklart med! Xx

Morgon med Nike

IMG_2547 Träning

Vilken skön start på dagen! Klockan 07.30 kom en taxi och körde mig till Studio Delight i Hammarby sjöstad, helt fantastiska lokaler som tydligen ska rivas. Den här veckan är det Nike women week, en inspirerande träningsvecka med massor av pass att välja mellan. Varför de utsett just vecka fyra till Nike women week beror på att det är nu de flesta ger upp sina nyårslöften och slutar träna. Så tidigt?! Jag känner ju att jag bara börjat. Så lätt ger vi väl inte upp, eller? Efter ett träningspass soma moves, med fokus på styrka och flexibilitet, åt vi en riktig drömfrukost från Urban Deli medan vi såg två första avsnitten av Margot vs Lily, en youtube-serie i åtta delar, producerad av Nike Original. Den var rätt gullig faktiskt, om två syskon. En av dem är en träningsprofil med massor av följare, men inga vänner IRL. Hennes syster är totalt anti träning. De utmanar varandra – youtubetjejen ska skaffa riktiga vänner, som inte är fans eller killar som vill ligga med henne, och antiträningstjejen ska komma i form och få minst tusen följare på nån youtubekanal. Haha! Känner mig fortfarande lite som antiträningskaraktären, trots att jag faktiskt kommit igång rätt bra nu.
IMG_2564
IMG_2563
IMG_2566
Träffade Amelie Håkansson, Ammie, PT och bloggare, som gjort en träningsguide till nästa nummer. Cool, duktig och dessutom rolig tjej som ni får se mer av i ShapeUp.
Förresten, om ni vill se första avsnittet av Margot vs Lily, klicka här.