Aminosyror

När träning och styrka blev som mest populärt var det främst kosttillskottet proteinpulver som var på allas läppar. I takt med att fler och fler människor började att intressera sig för träning så växte även utbudet av kosttillskott. Ett kosttillskott är till för att öka effekten av träning eller för att t.ex. må bättre, känna sig piggare och gladare.

Efter att proteinpulvrets storhetstid hade lagt sig var det dags för ett annat kosttillskott att ta plats, nämligen aminosyror. Aminosyror används främst för att få bättre resultat av den träning som man utför och hjälper även till att öka uthålligheten. På så vis orkar man träna oftare och längre vid varje tillfälle, eller kanske till och med lyfta tyngre.

Ett mycket bra exempel på ett kosttillskott med aminosyror är BCAA. Fördelen med detta tillskott är att aminosyrorna direkt kan tas upp av tunntarmen i kroppen. På så vis behöver man inte vänta på att aminosyrorna först ska brytas ner för att komma till nytta. Redan några minuter efter ditt intag kommer aminosyrorna att nå dina muskler och du kan sätta igång med en effektiv och resultatinriktad träning. Alla människor som har som mål att bygga muskler eller behålla muskelmassa under en diet rekommenderas att använda aminosyror.

marinate