att hålla kroppen i trim vid en nödsituation

Om det blir krig, eller ifall ett annat nödläge inträffar är det inte helt lätt att bara få tag i sådant man vill äta. Om man har allergier eller går på någon diet kan det bli än svårare. Under en katastrof är det helt enkelt inte säkert att man kan få tag i råvaror och andra saker man behöver. Men hur kan man hålla kroppen i trim, och vad äter man om man hamnar i krig eller nöd?

Träna i en nödsituation

Är det så att man hamnar i en riktig nödsituation då det är ont om mat, vatten med mera är det inte vidare bra att börja hårdträna. Det är ofta nog med stress på kroppen, muskler och organ i alla fall. Att upprätthålla en diet är inte heller speciellt lätt om ransoneringar med mera förekommer. Då är man ofta helt enkelt tvungen att äta det som står till bords. Kroppen behöver den näring den kan få.

Mat som är bra för kroppen

Oavsett om det är ett krig som drabbar ett land, eller om det bara är ett mer omfattande strömavbrott kan det vara svårt att tillaga och förvara mat. Bland annat hos Beredskapskungen kan man finna frystorkad mat som håller länge i rumstemperatur och som dessutom snabbt och enkelt kan tillagas. I många fall krävs det till exempel bara att man tillsätter lite vatten och i andra fall behöver man inte heller göra det.

Förberedelse för krig eller kris

Det är inte fel att ha en del resurser hemma så att man kan klara sig om kriget eller krisen skulle inträffa. Några värmeljus, en batteridriven radio, ficklampor med mera är sådant som alltid är bra att ha. Det rekommenderas att man har mat och vatten hemma så att man klarar sig i åtminstone 72 timmar. Det kan kännas som lång tid att förbereda sig för men det är egentligen inte speciellt svårt. Det man bör tänka på är att ha till exempel några sopsäckar hemma för att kunna göra sina behov i. En annan sak som är bra att tänka på är att man också bör ha saker hemma till eventuella husdjur. Lite extra foder, vatten och tillbehör är inte fel att ha. Har man en katt och blir insnöad är det inte roligt om både kattsand och foder är slut.

Mat och dryck att ha hemma

Det finns en hel del mat som är bra att ha hemma, som faktiskt är ganska nyttig och näringsrik. Tonfisk på bruk och andra konserver är sådant som är väldigt bra att ha. Det ger energi under flera timmar och mättar. Vatten är också det viktigt att ha hemma. Vatten på flaska håller länge och fyller man dunkar bör vattnet roteras en gång i halvåret. Med bra förberedelser kan man klara sig en lång tid.

marinate