Bästa övningarna för en trimmad mage

En stark och platt mage är något som många människor drömmer om, men en vältränad mage kommer inte av sig själv. För att din mage ska bli riktigt snygg och trimmad behöver du inte bara ha koll på vad du stoppar i dig, utan du kan också behöva stärka dina magmuskler med hjälp av riktigt bra övningar.

Vilka magövningar som passar just dig är svårt att säga. Många övningar kan vara svåra att utöva om du inte har någon styrka i buken i dagsläget och även din ålder kan påverka vad som är det bästa alternativet och som kommer att ge dig störst effekt. Genom att kombinera en bra och hälsosam kost med träning kan du bli av med badringen och få den mage som du alltid drömt om. Observera att även om träning och kost är de bästa metoderna för en fin mage, finns det vissa områden som är svårare att angripa än andra. Några exempel på detta kan vara den fettdepå som kan samlas på nedre delen av magen och få den att bukta ut, men även love handles är svåra att bli av med. Skulle det vara så att du även vill bli av med dessa kan du behöva ta till andra metoder. På https://ak.se/ kan du få hjälp med bra och effektiva behandlingar av professionella kirurger och behandlare.

Topp 5 bästa magövningarna

1. Swiss ball crunch med stor boll

Perfekt övning för dig som vill aktivera de raka och översta magmusklerna. Med hjälp av bollen kan du säkerställa att du kan luta dig riktigt långt bakåt och på så sätt få till en bra svank. Detta gör att övningen blir mer effektiv och tar ordentligt.

2. Tåtouch

Tåtouch är en övning för dig som inte vill eller har tillgång till utrustning och vill träna med endast kroppen som verktyg. Även denna övning kommer att aktivera dina översta magmuskler som går rakt. Tycker du att det känns obehagligt att ligga direkt på golvet kan du med fördel ha en matta under dig som support. Dina magmuskler isoleras och blir starkare och mer definierade.

3. Höftlyft

Höftlyft, även kallat hip raise, är en övning där du fokuserar på de nedre magmusklerna och som är perfekt för dig som vill få bort den lilla kulan på magen. När du lyfter dina ben och höfter rakt upp mot taket kommer du att isolera magmusklerna riktigt ordentligt. Precis som med tåtouch behöver du inga redskap utöver en bra matta.

4. Pallof press

Vill du träna hela magen på en och samma gång? Då är det pallof press med hjälp av gummiband som du ska använda dig av. Den här övningen ser till att hela din bål aktiveras på en och samma gång, men med ett extra stort fokus på de sneda magmusklerna. Övningen gör även att dina ryggmuskler blir starkare och att du får en bättre hållning och stabilitet. Ett bra val för den som vill attackera många muskelgrupper samtidigt.

marinate