Kost och träning allt viktigare för unga

Genom att fler och fler ungdomar har blivit med medvetna om sin hälsa och vikt så har en ny trend vuxit fram. Barn och ungdomar vill nämligen inte äta snabbmat längre, utan dom vill i många fall träna och äta nyttigt. På grund av detta har hemsidor som gorilla sports börjat sälja en mängd olika bra produkter till folk som vill komma i form där hemma. Därför kommer denna artikel att diskutera varför kost och träning blivit så pass viktigt.

Kombination av kost och träning

Det finna flera anledningar till att kost och träning blivit populärt, en av dessa är att man ofta delar bilder på sig själv på nätet. Ungdomar är ofta väldigt aktiva på sociala medier där dom delar olika bilder på Snapchat och Instagram exempelvis. Detta bidrar såklart till att man vill se bra ut när bilderna delas och skickas.

På så sätt har träning i kombination med bra mat gjort att dagens ungdomar förbättrat sin hälsa i jämförelse till tidigare generationer.

Bra mat är viktigt

En del ungdomar fokuserar endast på träning, men en större andel ungdomar har nu också börjat fokusera på alltmer på maten. Matbilder delas nämligen nu också i kombination med att man lägger ut bilder på sig själv. På så sätt är det viktigare än någonsin att visa upp vad man äter. Det är exempelvis viktigt att visa upp att man äter grönsaker och frukt. Många brukar även göra intressanta maträtter av helt vanliga grönsaker, exempelvis kombinationer av nötter och ruccola. På så sätt ser det inte bara ut som en helt vanlig isbergssallad med gurka och tomat, utan det finns väldigt mycket goda sallader som man kan göra hemma.

marinate