Kost som sätter fart på förbränningen

Många har som mål att gå ner i vikt. Vad som fungerar vad gäller viktnedgång för vissa fungerar inte för andra. Att gå ner i vikt är en individuell process. Vissa räknar kalorier, andra äter efter någon speciell diet. Något många glömmer bort är att det faktiskt finns kost som gör att kroppens egen förbränning ökar något. Här nedan listas några saker som ger viktnedgången lite skjuts framåt.

Grön kiwi – både nyttigt, gott och bra för förbränningen

Denna lilla håriga frukt innehåller förstås massor av nyttigheter i form av vitaminer. Utöver alla dessa hälsosamma vitaminer innehåller också frukten fibrer som hjälper till med matsmältningen. Kiwin innehåller också ett enzym kallat actinidin och detta enzym hjälper kroppen att bryta ner proteiner som finns i kött och fisk. Vissa menar att de mesta nyttigheterna finns i fruktens skal, dock finns nyttigheterna även i själva frukten så egentligen räcker det med att få i sig själva fuktköttet på insidan skalet.

Grönt te

Lika många sorter av grönt te som finns, lika många meningar finns det antagligen om teet. Vissa menar att det är en bluff att grönt te ökar förbränningen medan andra menar att det faktiskt stämmer. Oavsett vilket man tror på skadar det inte att dricka någon kopp te om dagen och något som är säkert är förmodligen att det gröna tet i alla fall inte har någon omvänd effekt vad gäller fettförbränningen. Det gröna teet innehåller antioxidanter som är bra för oss alla att få i oss en lagom dos av. Det gröna teet kan även kännas skönt på huden, läser mer om det på Aftonbladet

Ingefära gott och bra för förbränningen

Ingefära har blivit trendigt och är gott till det mesta. Denna lilla ört kan hjälpa oss att hålla oss mätta längre samtidigt som den hjälper till med fettförbränningen. Det sägs att ingefäran hjälper kroppen att hålla en viss temperatur och att det är det som i sin tur ökar fettinlagringen i cellerna.

Citronvatten ökar förbränningen

Att dricka ljummet eller rumstempurerat citronvatten har länge varit ett knep för den som vill få lite hjälp på traven när det handlar om att gå ner i vikt. Studier som är gjorda på möss har visat på att citronvatten har effekt på förbränningen. Denna sura frukt innehåller också mycket antioxidanter. De sura syrorna i citronen kan dock göra att emaljen på tänderna slits snabbare, varför man bör undvika att dricka vattnet i nära samband med tandborstning. För den som har problem med emaljen rekommenderas ett besök på distriktstandvarden.se som kan kontrollera det hela.

Vatten, vatten och ännu mera vatten

Att dricka mycket vatten kan hjälpa kroppen att hålla sig mätt. Ibland kan det faktiskt vara så att man upplever att man är hungrig men egentligen är törst man känner.

marinate