Motverka trötthet med D-vitamin

Sverige är ett fantastiskt land som erbjuder stora möjligheter på många olika sätt. Det som landet dock har lite av är soltimmar per år. Sommaren är vanligtvis betydligt kortare än vad många uppskattar och både höst och vår fylls av gråa, mörka och regniga dagar. Människans främsta källa till att få i sig D-vitamin är solljuset. Utan solljuset är det betydligt svårare för kroppen att få i sig all den D-vitamin som man behöver, vilket i sin tur leder till att människor kan känna en stor trötthet, även efter en hel natts sömn.

Symptomen på brist av D-vitamin är många. Man kan t.ex. känna sig deprimerad, trött, svag i kroppen och få dåligt humör. Detta märks tydligt av när sommaren börjar gå mot sitt slut och hösten har tagit plats.

Genom att äta mycket ekologisk fisk, t.ex. sill, makrill och lax kan du hjälpa kroppen att få i sig all den viktiga D-vitamin som kroppen behöver för att må bra. Även mjölkprodukter kan komma till stor nytta och här är det främst mjölk, grädde och margarin som gäller. Detta gäller dock endast om produkterna i sig är berikade med vitaminet överhuvudtaget.

marinate