Proteinpulver

Få människor skulle nog sätta proteinpulver på listan över hälsokost, däremot på listan över kosttillskott. Proteinpulver används idag av människor över hela världen och blev en stor hit i samband med att träning och styrka blev allt mer populärt att fokusera på. På marknaden finns det mängder av olika typer av kosttillskott för träning, men det är främst proteinpulvret som har legat i fokus tack vare sina byggande egenskaper. Utan protein i kroppen kan musklerna inte växa och på så sätt kan man heller inte få det resultat av sin träning som man hoppats på.

Proteinpulver används som ett kosttillskott för de personer som inte får i sig tillräckligt med protein från maten eller som behöver ligga på ett överskott av protein för att bygga muskler. Ju renare proteinpulvret är, desto bättre. Naturligtvis ska ett proteinpulver aldrig ersätta vanlig hälsosam kost, utan användas som en komplettering. Den största källan till protein bör man alltid få i sig via den mat som man äter. Ägg och kyckling är bra exempel på proteinkällor, men så är även bajsväxter och fisk.

Proteinpulver kan beställas online eller köpas i träning- eller hälsobutiker. Fråga alltid om råd om du är osäker på vad som passar just dig och din träning.

marinate