Rawfood diet

Har du hört talas om rawfood? Rawfood går ut på att du äter mycket frukt och grönt och inte hettar upp maten mer än till 42 grader. På så sätt får du ut de mesta av alla näringsämnen och enzymer i maten. Enkelt förklarat kan man säga att Rawfood är ett alternativ för den som är vegan. Majoriteten av alla livsmedel som räknas in i rawfood är nämligen frukt och grönsaker. Här är det även viktigt att välja produkter som har blivit ekologiskt odlade och mat som inte är processad. Utöver detta så ska rawfood även vara utan tillsatser, utan vitt socker och även utan animaliska produkter.

Fördelarna med rawfood är verkligen många. Levande föda, som det kallas, är nämligen fullproppad med massor av naturliga vitaminer som inte försvinner eftersom du inte kommer att hetta upp maten. När man äter råkost så kommer du se till att hålla enzymproduktionen i rullning. Detta är viktigt eftersom enzymproduktionen vanligtvis brukar avta med åldern.

Rawfood är utmärkt för den som vill gå ner i vikt och som samtidigt vill se till att kroppen får alla vitaminer som den behöver. Flera studier har visat att människor har tappat mellan 8-9 % av sin kroppsvikt med en rawfood diet som har pågått i tre månader.

marinate