Vandra dig i toppform

Om vandring kan klassas som träning beror på vem du frågar. En extrematlet skulle antagligen säga att det inte är det medan forskningen faktiskt säger att vandring visst är träning. För även den som tränar hårt kan dra fördel av att vandra. När du vandrar använder du muskler som du kanske inte använder när du tränar. För ju mer varierad träning som du utför desto mer träning kan faktiskt kroppen tillgodogöra sig. Du kan lura din kropp till en ökad prestation genom att utöva olika saker. När du ska vandra är prylarna avgörande för hur turen blir. Det finns massor med bra vandringsryggsäckar som du kan köpa inför din vandring. Vandringsryggsäckar finns i olika utföranden. Du ska välja en vandringsryggsäck som fyller ditt behov. När du har en bra vandringsryggsäck avlastar du rygg och nacke vilket är en stor fördel, speciellt om du ska vandra långt i fjällen eller på andra ställen.

Öka prestationen med vandring

Att exempelvis varva löpning med någon slags vandring kan skona kroppen och ge vila i rörelse men det kan faktiskt också leda till en bättre prestation i längden. Eftersom du inte använder samma teknik i löpning som i vandring använder du andra muskler. Du kan även få en bättre syretillförsel till musklerna genom att vandra genom att du får ännu fler kapillärer och mitokondrier.

Vandring är bra för psyket

Det fina med vandring är att det går att anpassa efter din nivå. Det kan vara allt från en lättare promenad till tuffa turer i svår terräng. Terräng och tung vandringsryggsäck är perfekt om du vill öka din prestation. Men vandringen har även positiva effekter på den mentala hälsan. Din hjärna mår bra av fysisk aktivitet som vandring ute i skog och mark. Det är ibland viktigt att ta bort prestation från den fysiska aktiviteten för att vila huvudet.

marinate